CAT |  ESP
Que no et consumeixi el tabac!
Viernes, 31 de mayo de 2019 (Barcelona)Com cada 31 de maig, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i diferents associacions relacionades de tot el món celebren el Dia Mundial Sense Tabac. Aquest any la campanya vol conscienciar sobre les conseqüències negatives que provoca sobre la salut pulmonar i sobre la importància dels pulmons per a la salut general de les persones.

Entre les principals afectacions del tabac sobre la salut pulmonar es troben les següents:

  • - Càncer de pulmó. Tant fumar com l’exposició al fum del tabac augmenten els riscos de patir aquesta malaltia, que provoca més de 21.000 morts a Espanya l’any.

  • - Malalties respiratòries cròniques. Fumar és la principal causa de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC), de la que els seus afectats pateixen greus dificultats al respirar, i també pot generar bronquitis, pneumònia o asma, entre altres infeccions.

  • - Contaminació de l’aire. El fum de tabac conté més de 7.000 substàncies químiques, 69 d’elles cancerígenes. Un espai tancat on es concentri aquest fum es converteix en un lloc contaminat i amb ris de provocar càncer a aquelles persones que s’exposin de manera prolongada.

  • - Tuberculosi. Els components químics del tabac poden desencadenar infecciones latents d’aquesta malaltia, que afecta i danya els pulmons.
ambulàncies DOMINGO recomana deixar de fumar per a evitar que el tabac consumeixi els pulmons i que les persones fumadores puguin millorar la seva qualitat de vida.Font: OMS.