CAT |  ESP
Respira i no t’estressis
Jueves, 6 de junio de 2019 (Barcelona)L’estrès pot provocar falta d’aire en certs moments. Si et trobes en aquesta situació, segueix aquests consells d’ambulàncies DOMINGO:

1. Relaxa els músculs. Primer de tot, intenta no entrar en pànic per no notar més falta d’aire. A continuació, ves relaxant tots els músculs: comença pels dits de peus i mans i ves deixant anar cada múscul fins arribar al cap. Això t’ajudarà a respirar de forma més pausada.

2. Fes respiracions diafragmàtiques. Col·loca una mà al pit, una altra al ventre i inhala. Has de notar que la mà del ventre es mou; la mà col·locada al pit ha de quedar quieta. Exhala l’aire. Aquest tipus de respiració ajuda a expandir els pulmons i, per tant, entra més aire en ells.

3. Buida la ment. Busca un ambient relaxat, lluny de la teva font d’estrès, detecta el problema i allibera els pensaments negatius sobre ell. Si, a més, obres i tanques els punys amb força vàries vegades notaràs que el teu estrès es redueix. També pot ajudar-te sortir a passejar uns minuts, escoltar música, canalitzar-ho a través del dibuix o parlar amb altres persones.

4. Gestiona l’estrès. No és fàcil, però has d’intentar-ho per a evitar repetir aquesta situació. Per a això, adopta una postura correcta i còmode, aplica tècniques de respiració lentes i rítmiques, planifica bé la teva jornada, fes pauses breus per a estirar les cames... A més, dormir bé i fer activitats com ioga o pilates al menys dues vegades per setmana, per exemple, seran bons aliats per a aconseguir-ho.