CAT |  ESP
“Depressió: parlem”
Viernes, 7 d' abril de 2017 (Barcelona)Més de 300 milions de persones al món, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, pateixen depressió. Aquest trastorn psicològic afecta a persones de qualsevol condició i edat i, fins i tot, pot portar al suïcidi. Per això, la campanya del Dia Mundial de la Salut d'aquest any promoguda per l'OMS té per lema “Depressió: parlem”, per a que cada vegada més afectats demanin i obtinguin ajuda contra aquesta malaltia a qualsevol país.

Els col·lectius amb major risc a patir-la són els joves d'entre 15 i 24 anys, les dones en edat de procrear i els majors de 60 anys. No obstant, la depressió pot prevenir-se i tractar-se en qualsevol cas. Els experts adverteixen de la importància que els malalts facin visible el seu problema i demanin ajuda per posar-se en mans de professionals i d'un tractament adequat.

El Dia Mundial de la Salut se celebra cada 7 d'abril per commemorar la fundació de l'OMS i té com a objectiu promoure campanyes sobre un tema de salut específic d'interès i afectació mundial. Aquest any, la depressió és la protagonista, una malaltia que, a dia d'avui, segueix lluitant contra l'estigmatització d'aquells que la pateixen. Tant l'OMS com ambulàncies DOMINGO recomanen parlar obertament amb amics o familiars si es tenen símptomes d'aquesta malaltia que es pateix majoritàriament en solitari i en silenci. Amb ajuda de tercers, tot pot ser més fàcil.