CAT |  ESP
Els 30 minuts que faran que respiris millor
Jueves, 6 d' abril de 2017 (Barcelona)Font: Public Health Image Library (PHIL)
“Gent activa, gent feliç” és el lema del Dia Mundial de l'Activitat Física, que se celebra des de 2002 cada 6 d'abril i que té per objectiu principal promoure l'activitat física per portar una vida saludable i assegurar el benestar personal.

El 60% de la població mundial no realitza activitat física de forma regular. A Espanya, aquest percentatge augmenta fins al 73%, convertint-se en un dels països amb més hàbits sedentaris d'Europa. Per això, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i les organitzacions sanitàries recomanen practicar algun tipus d'activitat física durant un mínim de 150 minuts a la setmana, repartits en solament mitja hora durant 5 dies de la setmana, encara que sempre és recomanable ampliar el temps dedicat per notar millor i més ràpidament els efectes.

Fer exercici diari no solament redueix la tensió arterial, sinó que també enforteix els músculs, inclosos els del sistema respiratori. Practicar esport amb freqüència, per exemple, fa que costi menys esforç respirar i, per tant, que es redueixi la despesa d'energia invertida per a que l'aire entri als pulmons. A més, ajuda a que l'oxigen arribi millor a la sang, a enfortir la caixa toràcica i a ampliar la capacitat pulmonar. Amb tot això s'aconsegueix una respiració més eficient.

ambulàncies DOMINGO recomana als seus pacients la pràctica habitual d'activitat física per tal de millorar les seves malalties respiratòries i de prevenir qualsevol altre tipus de malalties cardiovasculars, hipertensió, diabetis, obesitat, etc.