CAT |  ESP
Les morts per hipertensió es dupliquen en els últims deu anys
Martes, 14 de marzo de 2017 (Barcelona)Infografia - Font: Institut Nacional d'Estadística (INE).
Els problemes cardiovasculars, molts d'ells causats per la hipertensió arterial, segueixen sent la primera causa de mort a Espanya, segons l'últim estudi publicat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) sobre les causes de mortalitat al 2015. En concret, els infarts, les angines de pit i els accidents cerebrovasculars són els que més morts provoquen tant a homes com a dones.

Des de 2005, cada 14 de març se celebra el Dia Europeu per a la Prevenció de Riscos Cardiovasculars, en el qual fundacions i associacions que treballen en l'àmbit de la salut aprofiten per conscienciar la població dels riscos de patir malalties cardiovasculars (Enf.C-V) i, sobretot, de com prevenir-les. El sedentarisme, el tabaquisme, l'estrès, l'obesitat, l'apnea del son o la contaminació són, entre d’altres, alguns factors de risc.

Seguir un estil de vida saludable és la màxima recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i dels experts del sector per reduir aquests factors de risc. Evitar el consum d'alcohol i drogues, reduir la sal en els aliments o realitzar esport són algunes pràctiques que redueixen les probabilitats de sofrir malalties cardiovasculars.