CAT |  ESP
Una formació de més qualitat
Miércoles, 14 de diciembre de 2016 (Barcelona)Personal formador del curs desenvolupat pel SEM.
L’aposta per la formació és un factor clau en la millora contínua de la prestació del servei. És per això que ambulàncies DOMINGO ha treballat, durant tot aquest 2016, per oferir al seu personal continguts i aprenentatges innovadors i de qualitat.

Entre les diverses formacions realitzades, destaquen les que s’han desenvolupat en col·laboració amb el Servei d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM) i amb personal del servei d’emergències de Nova York.

El SEM va oferir a personal formador d’ambulàncies DOMINGO un curs sobre el paper que desenvolupen els Tècnics de Transport Sanitari i els Tècnics en Emergències Sanitàries (TTS/TES) de les unitats de Suport Vital Bàsic (SVB) quan actuen conjuntament amb unitats de Suport Vital Avançat (SVA). Per tal de garantir una assistència de qualitat, integral i coordinada en aquest tipus d’intervencions, cal que els TTS/TES de les unitats de SVB siguin capaços de reconèixer una situació d’emergència, coneguin l’equipament que s’ha d’utilitzar i sàpiguen quins paràmetres han de ser entesos com a signes d’alarma. En definitiva, com expliquen des del SEM, és necessari que tots els qui intervenen en l’assistència “parlin el mateix idioma” i que totes les mans que interactuen siguin “mans útils”.

Pel que fa a la formació impartida per personal del servei d’emergències de Nova York, els paramèdics George W. Contreras i Jack Finkelstein van tornar a visitar les instal·lacions d’ambulàncies DOMINGO per compartir la seva experiència amb els professionals de l’empresa. Contreras i Finkelstein van abordar qüestions com el sistema de control d’incidents, el triatge de pacients o l’actuació durant l’11S. En la formació també van participar els professionals d’ambulàncies DOMINGO Salvador Sánchez i Xavi Vergara.

A més dels cursos esmentats, ambulàncies DOMINGO ha ofert durant aquest 2016 formacions internes sobre SVB + DEA, fisiopatologia del transport i monitorització del pacient i actuació en cas d’incidents amb múltiples víctimes.