CAT |  ESP
ambulàncies DOMINGO participa en una nova edició del Trailwalker
Lunes, 25 d' abril de 2016 (Girona)Imatges de la cursa i l'equip DKV CGB Integralia.
L’edició del Trailwalker d’aquest any a Girona ha aconseguit recaptar més de 887.000 euros per a la lluita contra la pobresa. Un total de 418 equips, cadascun format per 6 persones, s’han enfrontat al repte de recórrer en menys de 32 hores els 100 kilòmetres que separen Olot i Sant Feliu de Guíxols a través de la Via Verda de Girona.

Després de la bona experiència de l’any passat, ambulàncies DOMINGO ha tornat a col·laborar amb la iniciativa solidària impulsada per Oxfam Intermón. La participació de l’empresa s’ha concretat en el suport a l’equip de DKV CGB Integralia, que va aconseguir completar el recorregut en només 18 hores i 35 minuts. ambulàncies DOMINGO va posar a disposició de l’equip un tècnic i un vehicle de transport sanitari.

Segons expliquen des d’Oxfam Intermón, aquesta és la primera vegada en la història del Trailwalker a Espanya en què les inscripcions per a la prova de Girona es van poder tancar amb més de 2 mesos d’antelació. L’esdeveniment se celebra al nostre país des del 2011.

100 kilòmetres per l’accés a l’aigua

La recaptació del Trailwalker va destinada als projectes que Oxfam Intermón desenvolupa a tot el món, com per exemple la tasca per garantir l’accés a l’aigua potable. En l’actualitat, 748 milions de persones no tenen accés a aigua neta.

En països com el Txad o Etiòpia, les persones caminen fins a 6 hores cada dia per a aconseguir aigua. Cada any moren 1,5 milions de nens i nenes per malalties associades amb la manca o la mala qualitat de l’aigua. Garantir l’accés a l’aigua potable és donar a aquestes famílies l’oportunitat de sobreviure i millorar la seva vida. Disposaran d’aquest temps per a cultivar més aliments i tindran l’oportunitat de generar més ingressos amb els quals començar a sortir de la pobresa.

Per una altra banda, conflictes armats com el de Síria o Sudan del Sud han obligat a milions de persones refugiades a abandonar casa seva i recórrer molts kilòmetres i perills fins a arribar als camps de refugiats i desplaçats, on necessiten aigua i sanejament per a sobreviure i prevenir malalties. L’any passat, Oxfam va ajudar a més de 5 milions de persones en zones de conflicte, proporcionant aigua potable i ajuda a milers de refugiats que ho han perdut tot.