CAT |  ESP
Durant el Nadal, continua cuidant la teva salut
Jueves, 24 de diciembre de 2015 (Barcelona)Amb el Nadal, arriben dinars i sopars que poden passar factura a la salut.
Comença el Nadal, i amb ell arriben sopars, dinars i festes. És una època en què resulta difícil mantenir el pes i els bons hàbits de salut. Difícil, però no impossible.

Per evitar que aquestes festes passin factura a la vostra salut, podeu seguir els consells que us proposem a continuació.

No s’ha de suprimir cap àpat. Si evitem esmorzar o dinar amb la idea de compensar el sopar de la Nit de Nadal, l’únic que aconseguirem és arribar amb més gana i més ansietat, i soparem més quantitat que si haguéssim esmorzat o dinat.

El dia en què tinguem un dinar o sopar important durant aquestes festes, hem d’esmorzar o dinar com ho fem habitualment. Fins i tot, podem retardar una mica l’esmorzar o el berenar per no arribar amb tanta gana. Ara bé, com s’ha comentat, mai no s’ha de suprimir la ingesta. La millor opció és escollir preparacions menys calòriques.

La nostra dieta ha de ser equilibrada, és a dir, suficient, adequada a les nostres necessitats i variada. No hem de restringir cap tipus d’aliments. Només hem d’optar per ingerir més quantitat de fruita, verdura, llegums, cereals, peix o carn magra, i menys quantitat de dolços, alcohol, brioixeria, carns greixoses o embotits.Si la festa és a casa teva, intenta no tenir molts dolços a casa: són una font de temptacions que continuaran a casa dies després que els teus convidats hagin marxat.

Si la celebració és en una casa aliena, intenta escollir allò que sigui més saludable.

Si és en un restaurant, i pots escollir carta o menú, opta pels aliments més saludables. Per exemple: demana una amanida de primer, tria plats cuinats al forn o a la planxa (en lloc d’aliments amb salses), demana que la guarnició sigui verdura o amanida i, de postres, pren fruita o un lacti desnatat. Si el menú és tancat, pots provar tots els plats, però intenta menjar menys quantitat dels aliments menys saludables (embotits, fregits, dolços, salses, etc.).

Per a les postres, l’opció ideal és prendre una peça de fruita o un lacti desnatat. No obstant això, en dies com Nadal o la Nit de Nadal pots menjar una porció de dolç, sense repetir.

És habitual que durant la sobretaula es deixin els dolços sobre la taula. Si estàs a casa teva, pots retirar-los a un altre lloc després d’un cert temps: així evitaràs temptacions i continuar picant a cada moment.

Després de dinar o sopar, s’acostuma a anar de festa o prendre unes copes. Sempre que es begui alcohol, s’ha de fer amb moderació. Tot i que la millor opció seria no prendre alcohol, si prens una copa demana el refresc light, ja que es reduiran les calories.

Després de dinar, per què no surts a passejar amb la família? És convenient que continuïs amb el teu estil de vida, menjant de manera equilibrada i fent activitat física.

Aquest Nadal, gaudeix menjant i cuidant-te!