CAT |  ESP
ambulàncies DOMINGO participa en un simulacre d’emergències a Sitges
Martes, 9 de junio de 2015 (Sitges)El simulacre va comptar amb la participació tant d'estudiants com de professionals.
ambulàncies DOMINGO ha participat recentment en el simulacre de catàstrofes i incidents de múltiples víctimes impulsat per l’Institut d’Estudis Mèdics (IEM) i el departament de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’exercici va tenir lloc al port d’Aiguadolç de Sitges, a la comarca del Garraf, i es va centrar en l’atenció d’un accident marítim amb múltiples víctimes.

L’IEM i la UAB van organitzar aquest simulacre en el marc del seu 9è Màster en Assistència integral en urgències i emergències. La pràctica va comptar amb la participació tant d’alumnes del màster com de professionals dels principals serveis d’emergències, seguretat i rescat de Catalunya. També van sumar-s’hi altres centres oficials d’ensenyament d’aquest sector.

Una de les tècniques d’ambulàncies DOMINGO, Eunice Elenes Martínez, comparteix la seva experiència en el simulacre: “No van faltar explosions, ferits i molta adrenalina; però el que és més rellevant és que, com a personal dedicat al servei sanitari, vam adonar-nos de com n’és d’important la preparació constant i l’atenció integral al pacient.” A més, Elenes reflexiona: “Les aptituds físiques i els coneixements mèdics són de gran ajuda; no obstant, és la coordinació logística la que marca la diferència entre la vida i la mort.”

La tècnica subratlla també que en aquest tipus de situacions és molt important l’atenció psicològica als pacients, que en pocs minuts ho han perdut tot. Igualment, cal que el rescatador sigui capaç de mantenir la concentració, malgrat la dimensió de l’esdeveniment.

Per a Elenes, “la  clau de l’èxit és senzilla: entrenament constant, col·laboració i disposició per a aprendre cada dia”. En aquest sentit, la professional d’ambulàncies DOMINGO se sent agraïda pels aprenentatges adquirits amb la participació en el simulacre.