CAT |  ESP
Participació en el Simulacre d’Accident de Múltiples Víctimes a la UAB
Jueves, 15 de mayo de 2014 (Castellbell i el Vilar)La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Institut d’Estudis Mèdics (IEM) van organitzar la setmana passada un Simulacre d’Accidents de Múltiples Víctimes per als alumnes del 8è Màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències. Aquest simulacre, que s’organitza anualment a les instal•lacions de l’escola de formació especialitzada Can Padró, va comptar amb la participació d’ambulàncies DOMINGO que va col·laborar amb vehicles i personal tècnic.

En aquesta pràctica es van reunir alumnes i professionals per tal de poder millorar la resposta i l’actuació en situacions de catàstrofes o incidències a on es veuen implicats múltiples víctimes. De fet, per a l’edició d’enguany es va plantejar el simulacre d’actuació a partir d’un terratrèmol. Aquesta situació va provocar un incident que es derivava en: un incendi, l’ensorrament d’un edifici, el col•lapse d’un túnel i el vessament de substàncies químiques. Davant d’aquests escenaris es va poder posar en pràctica, i a prova, quina hauria de ser la reacció i l’actuació dels cossos d’emergència. Un total de 70 víctimes fictícies, amb diferents patologies, van ser ateses per metges/esses i infermers/es del màster.

Una novetat d’aquest any per a aquest simulacre ha estat la intervenció de drons de la Divison Drone de SRF Profesional i també la participació de la Unitat Militar d’Emergències (UME). Aquests aparells van permetre veure l’accident a temps real des del Centre de Comandament Avançat, a on hi havia els responsables dels cossos operatius.

Aquest és el simulacre docent integral més important i multitudinari que es realitza a Catalunya i en el qual ha participat ambunlàcies DOMINGO amb la voluntat de formar amb excel·lència als professionals del futur.